Α.Σ. ''ΠΕΛΛΑΙΟΣ''

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γιατί το ψάρι είναι ο καλύτερος «φίλος» της καρδιάς;

fish heart
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Pharmacological Reviews, αποκάλυψε ότι πεπτίδιο που περιέχεται στο ψάρι συμβάλλει στη μάχη κατά των καρδιαγγειακών νόσων.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα περιορίζοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, ενώ παράλληλα βελτιώνονται οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από καρδιακή προσβολή.
Σύμφωνα με την μελέτη, το πεπτίδιο UII μπορεί να ρυθμίσει διάφορες βιολογικές δραστηριότητες που αφορούν το καρδιαγγειακό σύστημα, όπως τα νεφρά και το κεντρικό νευρικό σύστημα ενώ παράλληλα μπορεί να οδηγήσει σε συστολή ή διαστολή ορισμένων αγγείων, γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής David Lambert, από το University of Leicester, στη Βρετανία, δήλωσε ότι μελετά εδώ και χρόνια το πεπτίδιο το οποίο παρουσιάζει ένα πιο ενδιαφέρον φαρμακολογικό προφίλ. Ο σχεδιασμός και η αξιολόγηση φαρμάκων μικρών μορίων έχει δυνατότητα για χρήση στην αγωγή αρκετών καρδιαγγειακών νόσων.

πηγη:http://www.stogiatro.gr/

Γράφει: Μαρία Καραμέτου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου