Α.Σ. ''ΠΕΛΛΑΙΟΣ''

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα πείσετε τα παιδιά σας να φάνε περισσότερα λαχανικά!

getty rm photo of girl in front of plate of veggies
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να καταφέρετε να πείσετε τα παιδιά να τρώνε περισσότερα λαχανικά κατλά το μεσημεριανό γεύμα, και δεν έχει να κάνει με το τι περιλαμβάνει μενού. Η απάντηση πολύ απλά κρύβεται στο ίδιο το πρόγραμμα των παιδιών, όπως υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Preventive Medicine.
Ουσιαστικά, αυτό που αναφέρει η μελέτη είναι πως ο καλύτερος τρόπος για να φάνε τα παιδιά λαχανικά είναι να κάνουν διάλλειμμα για παιχνίδι πριν κάτσουν στο τραπέζι να φάνε.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Cornel lτης Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει το περιοδικό TIME, εξέτασαν 2.500 από 7 δημοτικά σχολεία της περιοχής. Σε 3 από αυτά, η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμα τους, και να εφαρμόσει ένα μεγάλο διάλλειμμα πριν από το μεσημεριανό γεύμα , ενώ τα άλλα 4 σχολεία διατήρησαν το διάλλειμμα μετά το φαγητό.
Οι ερευνητές μέτρησαν τις ποσότητες που είχαν αφήσει στο πιάτο τους ή είχαν πετάξει τα παιδιά, και διαπίστωσαν ότιν όταν τα παιδιά έκαναν διάλλειμμα πριν από το φαγητό, κατανάλωναν 54% περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά έχουν την τάση να τρώνε με βιασύνη προκειμένου να βγουν για διάλλειμμα, παραλείποντας να καταναλώσουν τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος τους. «Το διάλλειμμα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τα περισσότερα παιδιά. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ των λαχανικών και του διαλλείμματος», δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης Joe Pride.
Επίσης, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όταν το παιδί κάνει κάποια έντονη δραστηριότητα (όπως στο διάλειμμα στο σχολείο) πριν από το γεύμα του, τότε είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να έχει αυξημένη όρεξη.
πηγη:http://www.stogiatro.gr/
Γράφει: Μαρία Καραμέτου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου