Α.Σ. ''ΠΕΛΛΑΙΟΣ''

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τα οφέλη των παιδιών κάνοντας καράτε


Μάθετε τους λόγους για τους οποίους η εκπαίδευση στο καράτε είναι μια σπουδαία δραστηριότητα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά!

Η εκπαίδευση στο καράτε είναι σαν την ασφάλιση. Μπορεί να ελπίζετε πως τα παιδιά σας ποτέ δε θα το χρειαστούν, αλλά θα είστε ευτυχείς αν ξέρετε ότι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους όταν παραστεί ανάγκη.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Το καράτε είναι παγκοσμίως γνωστό και αποδεκτό για την ικανότητά του να δημιουργήσει την πειθαρχία στα παιδιά, η οποία έρχεται με την μορφή της εστίασης, της συγκέντρωσης του αυτοελέγχου και του σεβασμού. Αυτές οι αρετές μεταφέρονται σε όλες τις πτυχές της ζωής του παιδιού συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς του στο σπίτι και στο σχολείο.

ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Το καράτε είναι ιδανικό για να δώσει στο παιδί θετική στάση και νικηφόρα διάθεση.

ΥΓΕΙΑ – ΦΟΡΜΑ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το καράτε διαθέτει τεράστια ποικιλομορφία κατάλληλων ασκήσεων για τους ανθρώπους (παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους) που μπορούν να κρατούν το ενδιαφέρον πάντα ψηλά.
Γυμνάζει με τον καλύτερο τρόπο όλα τα μέρη του σώματος, ενισχύοντας τη δύναμη, την ευλυγισία, την ταχύτητα, τα αντανακλαστικά, την αντοχή, την αυτοσυγκέντρωση και την εστίαση.
Μερικοί πιστεύουν πως η ενασχόληση με το καράτε θα ενισχύσει την αίσθηση της βίας και θα βοηθήσει στις δεξιότητες του να βλάψει τους άλλους. Υπό την έννοια αυτή βοηθούν τα παιδιά να πέφτουν θύματα εκφοβισμού.
Το καράτε επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο, διότι βοηθάει στη μείωση του στρες, στη διαχείριση του θυμού, βελτιώνει την συγκέντρωση και τον αυτοέλεγχο, διδάσκει τον σεβασμό προς τους άλλους.
Ο κόσμος μας αλλάζει και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά μας που χρειάζονται θετική διέξοδο να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις που θα συναντήσουν στην πορεία της ζωής τους και προσφέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να πετύχουν σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου